La ratafia, més que un licor
Taller de preparació de ratafia, a càrrec de Montse Parada, etnobotànica
DIUMENGE 25 DE JUNY a les 5 de la tarda a la Societat l’Amistat!
Voleu aprendre a fer ratafia segons receptes recollides a la nostra comarca? Doncs no dubteu a venir.
* Per la participació a la preparació de la ratafia cal inscriure-s’hi prèviament, portar una ampolla de vidre (de coll tan ample com sigui possible) i pagar 10€ per litre (màxim 2 litres) per les plantes i el licor. L’assistència a l’exposició és gratuïta.
Inscripcions per correu electrònic fins el dia 19 de juny a:(escolademarcadaques@gmail.com
La ratafia és un licor elaborat amb una gran quantitat d’ingredients vegetals, que li donen l’aroma i gust característic ben conegut a la nostra terra i una diversitat de propietats medicinals, especialment digestives.
La ratafia té com a element bàsic les nous verdes, i en la seva preparació hi intervenen moltes plantes, a vegades fins a gairebé un centenar.
L’elaboració d’aquest licor parla de tradició, d’identitat i de coneixements ancestrals de plantes medicinals.
Organitza: Escola d’en Mar de Cadaqués – Grup de recerca “Biosistemàtica i Filogènia i Citogenètica moleculars de plantes – Etnobotànica dels Països Catalans” http://www.
Col·labora: Societat l’Amistat
IMPORTANT; Ses inscripcions del taller de Ratafia estaran obertes fins es proper 19 de juny, vos demanem que si algú està interessat en realitzar-lo ens ho comuniqui abans per així poder fer sa previssió de ses ingredients amb antelació.